Apotheek 't Slag | BENU

Apotheek 't Slag | BENU

2012 | Rotterdam

In samenwerking met architectenbureau Massa, BENU Apotheken en de gebruikers hebben we het beste ontwerp uitgevoerd. Wat resulteerde in een overzichtelijke, functionele en frisse apotheek. De apotheek is een samenvoeging van in totaal drie apotheken. De apotheek is op een nieuwe en goede plek gevestigd, op de begane grond vlak bij de entree, goed in het zicht. het pand heeft een ronde vormgeving, mooi maar wel een uitdaging om de gehele apotheek er goed in te krijgen met al haar functies en looproutes. Mede door het programma van eisen en wensen en de goede samenwerking en afstemming met de gebruikers hebben we een mooi en functioneel eindresultaat neergezet. Bij binnenkomst een mooi winkelgebied. Met een aantal ontwerptruukjes is er voor gezorgd dat de balies in een privacy zone staan. De apotheek is groot, maar toch overzichtelijk voor de klanten en assistentes, wat bijdraagt aan een goede werksfeer en korte lijnen en een goede afhandeling van de medicijnen naar de klanten. De centrale werkruimte (backoffice) heeft een groot werkeiland waar diverse handelingen worden verricht. Tevens is er een gehele Central Filling ruimte ingericht wat de snelheid van het medicijn nog meer bevordert. Verder zijn er verschillende functies zo gesitueerd dat zij in goede concentratie hun werk kunnen doen, danwel alles meekrijgen van het werkgebied.