Bestaande woning

Bestaande woning

2015 | Westland Maasdijk

Het bestaande huis te Maasdijk, was zozeer niet oud maar wel gedateerd. Het huis staat vrij en sluit aan op de bloementuin. De zichtlijnen naar buiten en het materiaalgebruik hebben mee gespeeld in het maken van keuzes voor het nieuwe interieur. Het interieurplan: licht, ruimte scheppen, puur (natuur buiten binnen halen) en rust (thuis komen voor een gezin). Eis: bestaande interieur onderdelen zoals de keuken en haard aanpassen. Ik ben een voorstander voor hergebruik, waardoor de sfeer uniek is/blijft. Kijkend of het ook past bij het huis en de bewoners. Zo is de keuken bij dit project geschilderd in een mooie kleur en de tegels op de achterwand zijn vervangen voor zwarte wandtegels. Waardoor het bestaande werkblad meer doet opvallen en samen met de achterwand is het één geheel geworden. De materialen voor de vloeren, wanden, plafond zijn heel bewust en functioneel gekozen. Met een jong gezin valt er genoeg op de grond of wordt er geschaafd tegen de muren. Verder is er rekening gehouden met kleurplan, hoe het licht door de ramen in het huis schijnt. In de woonkamer, de zithoek weer rekening gehouden met een warm en intiem kleurgebruik. Rekening houdend met alle andere ruimtes, samenhangen en in balans. Echter zijn er wel verschillende kleuren in verschillende ruimtes gebruikt, zodat iedere ruimte goed uit de 'verf' komt. Een mooi en leefbaar eind resultaat.